„Figyelj rám, te büdös disznó!” – írta Orbán Viktornak egy ukrán alakulat parancsnoka

Az ukránok nagyon nem vették jó néven Orbán Viktor American Conservative-ban megjelentetett véleményét, miszerint Ukrajna már egy senkiföldje. A dnyiprói polgármester osztotta ki, most pedig a Birds of Magyar taktikai légi felderítő csoport parancsnoka intézett hozzá egyenes szavakat.

2023. január 28., 17:32

Szerző:

Mióta Orbán Viktor senkiföldjének nevezte Ukrajnát egy nyilatkozatban, záporoznak rá a válogatott kifejezések az ukránoktól a Telegram alkalmazáson. Dnyipro polgármestere, Borisz Filatov, miután „ribancképűnek” szólította Magyarország miniszterelnökét, hosszan taglalta indulatos véleményét Orbán kijelentésével kapcsolatban. 

Őhozzá csatlakozott most a Telegramon Robert Magyar, egy ukrán Telegram sztár, polgári nevén Robert Iosifovich Brovdi, a Birds of Magyar taktikai légi felderítő csoport parancsnoka, aki a következőket írta:

„Figyelj rám, te büdös disznó! Gyere Bakhmutba. Mondd el a Kárpátaljai magyaroknak, akik most háborúban állnak, hogy Putyinnal együtt tervezed Ukrajna felosztását. A péniszed már régóta ott van Ukrajnának azon a részén. Nem minden magyar gondolkodik így. Ne feledjétek, hogyan végzik a zsarnokok és a hatalom bitorlói. A legközelebbi példa a román diktátor, Ceausescu.”

A Birds of Magyar nevű taktikai csoportról egyébként nemrég jelent meg egy videó a Twitteren, amiben azzal foglalatosokodnak, hogy házikészítésű muníciót szereljenek fel kis méretű drónokra. A parancsnok a videóban elmondja: „fizetni fogtok Szoledarért, rohadékok,” majd részletesen megköszöni a projekt összes közreműködőjének a közös munkát.   

(Kiemelt képünk: Pillanatfelvétel a Magyar's Birds nevű ukrán taktikai légi alakulatról megjelent videóból. Forrás: Rybar in English Twitter.)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.