Égetés helyett iszapbirkózás – sárba fulladt az Égő Ember fesztivál

Több, mint hetvenezren lettek a sár foglyai: mocsárrá változott a Burning Man fesztivál körüli sivatag.

2023. szeptember 3., 13:13

Szerző:

 

Péntek estig minden rendben volt, aztán elöntötte az eső a környéket. Azóta csak kevesen tudták elhagyni a nevadai sivatagot – ítja a New Yor Post alapján a szeretlekmagyarorszag.hu.

Hétfőig tartott volna, de már szombaton leállították az idei Burning Man fesztivált Nevadában, írja a New York Post. A Black Rock sivatagban a rendezvény helyszínét heves esőzés ér–te el péntek éjszaka, ami hatalmas mocsárrá változtatta a területet. A hatóságok azt kérik az ott ragadt 73 ezer embertől, hogy átmenetileg húzódjanak meg sátraikban és lakókocsijaikban, a hétvégén útra kelőknek pedig azt tanácsolják, hogy inkább forduljanak vissza.

A szervezők azt kérik az emberektől, hogy a helyzet megoldásáig takarékoskodjanak a vízzel és élelemmel, lehetőleg ne hagyják el sátraikat, aki pedig fázik, keressen melegebb helyet, mivel a hőmérséklet nem sokkal van 10 Celsius-fok felett.

A Burning Manre érkezőknek hagyományosan maguknak kell a fesztivál ideje alatt ételről és italról gondoskodniuk, ahogy a szálláshelyet is maguknak alakítják ki. Egy látványos drónvideó is készült a dagonyává változott területről, ahol az emberek és autóik a sár foglyai lettek:

(Kiemelt kép: képkivágás a Youtube-ról)