Lelőttek egy brit állampolgárt Szeverdonyeckben

Egy az ukrán oldalon harcoló brit katona halálhírét jelentette be családja. 

2022. június 12., 17:59

Szerző:

Meghalhatott egy brit állampolgárságú, az ukránok oldalán harcoló katona Szeverodonyeckben. Bár Jordan Gatley halálát eddig semmilyen hivatalos szerv nem kommunikálta, édesapja a Facebookon már megtette a bejelentést – írja a Guardian alapján a 24.hu.

„Megsemmisítő hírt kaptunk, fiúnkat, Jordant lelőtték Szeverodonyeck városában. Jordan márciusban hagyta ott a brit hadsereget, hogy máshol folytassa katonai pályafutását. Miután elkezdődött az Európa elleni háború, hosszas mérlegelés után Ukrajnába ment, hogy segítsen”

– írta Jordan Gatley apja a Facebookon.

Az ukrán hatóságokhoz hasonlóan egyelőre a brit kormány sem tett említést Jordan Gatley haláláról.

(Kiemelt képünk: Füst száll fel Szeverodonyeck városában az ukrán és orosz csapatok közötti heves harcok során a kelet-ukrajnai Donbász régióban 2022. május 30-án. Fotó: ARIS MESSINIS / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.