Félmillió embert is megölt volna az a drogmennyiség, amit egy bölcsődében rejtegettek

Egy kisgyermeket már nem tudtak megmenteni, aki belélegezte a kábítószert, többen kórházba kerültek.

2023. szeptember 22., 10:31

Szerző:

Mint megírtuk, nagy mennyiségű fentanilt és más kábítószereket talált a rendőrség egy New York-i bölcsőde csapóajtója alatt. A bölcsődében kábítószer-túladagolás miatt halhatott meg egy egyéves gyerek múlt héten, írja a Telex.

A gyerek mindössze egy hete járt oda. A rendőrség szerint az alvószobába rejtett drogot a gyerekek belélegezhették, az egyéves gyerek mellett három másik kisgyerek is kórházba került.

Az ügyészség vádat emelt az óvoda tulajdonosai, Grei Mendez és Carlisto Acevedo Brito ellen, akik a vád szerint drogelosztó-központot csináltak a bölcsődéből. Mendez azt állítja, ő nem tudott a drogbizniszről, bár a térfigyelő kamerák szerint többször is felhívta férjét, amikor a gyerekek rosszul kezdtek lenni. Férje ekkor a helyszínre érkezett, a 911 kihívása előtt pedig még több teli bevásárlózacskót kivitt a bölcsődéből. Mendez állítólag 20 ezer szöveges üzenetet törölt letartóztatása előtt a telefonjáról.

A rendőrség szerint a bölcsődében talált kábítószer mennyisége 500 ezer halálát okozhatta volna, többkilónyi kábítószert rejtettek ugyanis el a bölcsőde épületében.

(Képünk illusztráció: ADEK BERRY / AFP)