Bill Gates már látja a koronavírus végét

Twitteren tette közzé véleményét. 

2021. december 24., 15:46

Szerző:

„Amikor úgy tűnt, hogy az élet visszatér a normális kerékvágásba a járvány legrosszabb szakaszába léphettünk. Az omikron mindannyiunkat megfertőzhet – áll Bill Gates Twitter-bejegyzésében.

Mint írja, kénytelen volt lemondani a karácsonyi meghívásait, mivel a baráti körében sokan elkapták a koronavírus új változatát, és arra kér mindenkit, hogy vegyék komolyan az omikront.

„Az omikron gyorsabban terjed, mint bármely vírus a történelemben. Hamarosan a világ minden országában jelen lesz”

– írja. Hozzátette, „egyelőre ismeretlen, hogy az omikron mennyire betegíti meg az embert. Komolyan kell venni, mert ha fele olyan súlyos lesz, mint a delta variáns, akkor ez lesz a legrosszabb hullám, ami vár az emberiségre”. Bill Gates az üzenetében azt javasolja, hogy hordjunk mindenhol maszkot, és a lehető leghamarabb vegyük fel az emlékeztető oltást, mert jelenleg ez, ami legjobb védelmet adja az új variáns ellen. 

„Ha van itt jó hír, az az, hogy az omikron olyan gyorsan mozog, hogy ha egyszer dominánssá válik egy országban, a hullám ott kevesebb, mint 3 hónapig fog tartani. Az a néhány hónap lehet rossz is, de továbbra is úgy gondolom, hogy ha megtesszük a megfelelő lépéseket, a járvány 2022-ben véget érhet.”

– áll a Twitter-bejegyzésében. 

(Kiemelt képünk: Fotó: NurPhoto via AFP - Nurphoto | Indraneel Chowdhury)

16:47

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást – derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

16:22

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.

A Tennessee-állambeli Memphisben ismét halálos áldozattal járt egy fiatal, 29 éves fekete fiú egyszerű igazoltatásával induló rendőri eljárás. Azóta videót is publikáltak, amiből kiderül: a férfit brutálisan megverték a rendőrök három nappal azelőtt, hogy sérüléseibe belehalt.