Biden: egyes jelek szerint egy ukrán rakéta csapódott be Lengyelországban

Vannak arra utaló jelek, hogy az a rakéta, amely Kelet-Lengyelországban kedden becsapódott és két embert megölt, egy ukrán légvédelmi rakéta volt – közölte Joe Biden amerikai elnök a G20-csúcstalálkozón szerdán.

2022. november 16., 07:40

Szerző:

Biden egy SZ-300-as, szovjet gyártmányú rakétarendszer által kilőtt légvédelmi rakétáról beszélt, amely az ukrán-lengyel határtól 6 kilométerre fekvő lengyelországi Przewodówban, egy gabonatárolóba csapódott be, és megölt két embert a lengyel külügyminisztérium keddi közlése szerint – jelentette a dpa. 

Varsó korábban azt állította, hogy a rakéta orosz gyártmányú volt, de hozzátette, egyelőre nem tudni, hogy ki lőtte ki. Ukrajna és Oroszország egyaránt használ szovjet gyártmányú rakétákat.

(Rakéta csapódott a lengyelországi Przewodów külterületére 2022. november 15-én. Fotó: War Monitor, Twitter)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.