Benyújtotta lemondását az elnök

Úgy látja, nincs befolyása a legfontosabb bel- és külpolitikai ügyekben.

2022. január 23., 17:57

Szerző:

Benyújtotta lemondását vasárnap Armen Szárkiszján örmény államfő – áll az elnöki hivatal honlapján megjelent közleményben.

„Ez egyáltalán nem érzelmi alapon született döntés, van benne egy meghatározott logika. Az elnöknek nincsenek meg a megfelelő eszközei arra, hogy befolyással bírjon a nemzet és az állam legfontosabb bel- és külpolitikai ügyeire” 

– olvasható Szárkiszján állásfoglalásában.

A Reuters globális hírügynökség felidézte, hogy Szárkiszján tavaly egy sor belpolitikai kérdésben, a többi között a vezérkari főnök menesztése miatt összekülönbözött Nikol Pasinján miniszterelnökkel.

(Kiemelt kép: Armen Sarkissian. Fotó: Dominika Zarzycka / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Az ukrajnai háború címén Moszkva ellen bevezetett büntetőintézkedésekre reagálva az orosz alsóház kedden megkezdte a megtorlás jogi lehetőségének kialakítását az orosz médiát korlátozó államokkal szemben, a moszkvai külügyminisztérium kitiltotta a brit felsőház több mint másfélszáz tagját, a közoktatási miniszter pedig bejelentette a kilépést a bolognai rendszerből.

Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire – jelentette ki kedden Soros György üzletember a davosi Világgazdasági Fórumon.