Lukasenka leváltotta a belügyminiszterét

De még több rendfenntartót akar látni, és nem ismeri el a külföldi egyetemi diplomákat, mert ott átmossák a dákok fejét.

2020. október 29., 20:32

Szerző:

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök csütörtökön leváltotta Jurij Karajev belügyminisztert, és helyére Ivan Kubrakovot, a belügyi főigazgatóság minszki kirendeltségének vezetőjét nevezte ki - jelentette a BelTA fehérorosz állami hírügynökség, írja az MTI. 

    Karajevet elnöki segítőnek, hrodnai területi felügyelőnek nevezte ki. Lukasenka az új elnöki segítők kinevezésekor kijelentette: a rendőrség és a hadsereg addig nem megy el az utcákról, amíg a tüntetések tartanak. Hozzátette: függetlenül Mike Pompeo amerikai külügyminiszter biztosítékától, amely szerint nem fenyegeti veszély Fehéroroszországot a NATO, Lengyelország és Litvánia részéről, szükséges továbbra is készen állni arra, hogy a megfelelő módon tudjanak reagálni az esetleges külső fenyegetésekre.

    Az államfő beszélt annak szükségességéről is, hogy meg kell erősíteni az önkéntes rendfenntartókat már leszerelt katonák behívásával, akiket fegyverrel kell ellátni.

    Bejelentette továbbá, hogy a közeljövőben a kormány elfogadja azt a rendeletet, hogy a külföldön szerzett diplomákat Fehéroroszország nem ismeri el. Szavai szerint a fehérorosz diákok "agyát ott átmossák, majd pedig visszaküldik őket mint ötödik hadoszlopot".  Ezt pedig az ország nem engedheti meg - mondta.

Átkutatták az orosz hatóságok szerdán Szergej Spilkin független választási matematikus moszkvai lakását, és hasonlóképpen jártak el a Golosz választásmegfigyelő csoport több tagjával Oroszország több városában.