Baj van a részeg orosz tengerésszel

Heveny lövöldözés tört ki egy herszoni kávézóban részeg orosz tisztek között, mert nem értettek egyet egy fontos kérdésben. Hárman meghaltak, ketten megsérültek.

2022. szeptember 1., 14:41

Szerző:

A The Ins megírta, hogy június 19-én, 8 óra körül az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) 9. számú ideiglenes operatív csoportjának négy katonája, Igor Jakubnszkij, Szergej Privalov, D.A. Borodin és egy másik tiszt, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, beléptek az Usakov utcai Eda.Topi nevű kávézóba. Itt futottak össze két szerződéses katonával, Szergej Obukovval és Igor Sugin őrmesterekkel. Sudin és Obukov az Orosz Fekete Tengeri Flotta Nyomozó Osztályának katonai nyomozóbizottsága által kibocsájtott jelentés szerint „lézengtek és alkoholt fogyasztottak.”

Az alkohol nem játék, a részeg orosz veszélyes

Az FSZB tisztek kifogásolták, hogy Obukov és Sudin egyenruhában és fegyverben isznak, és úgy tűnik, hogy a kifogásolást Obukov is kifogásolta, mert fegyvert rántott, és a padlóba lőtt. Privalov megpróbálta elvenni tőle a fegyvert, ami az Obukov mögött álló Sudint érzékenyen érinthette, ugyanis előkapta AK-74es gépkarabélyát, és a tisztekre célozva tüzet nyitott. Privalov és Jakubinszkij hasonló hangnemben válaszoltak Sudin érzékenységére: viszonozták a tüzet. Obukov, Privalov és Jakubinszkij a jelentés szerint a helyszínen életüket vesztették, Borodin és Sudin pedig különböző súlyosságú sérülésekkel kerültek kórházba. A negyedik tiszt, akinek a személyazonosságára nem derült fény, elmenekült. 

A Forgókínpad blogbejegyzésében a Rejtő Jenő regényre emlékeztető esetet találó kommentárral toldotta meg: 

„Van az úgy, hogy isznak a haditengerészek, és megjön a tábori csendőrség, mert baj van a részeg tengerésszel.

[...] Na, erre mondom, hogy elég volna csak kitartóan adni nekik a vodkákat, a többiről gondoskodnak ők maguk. [...] Szudin, aki életben maradt, valószínűleg meg fog törni az FSZB szelíd, kitartó, ám határozott keresztkérdései alatt, és bevallja majd, hogy ukrán befolyás alá került, valamint sátánista nézetek hatására nyitott tüzet, de különben egyáltalán nem volt részeg, az csak a látszat, ugyanis az orosz haditengerész nem iszik alkoholt. Mindezek után békésen szenderedik jobblétre különböző, egyre gyarapodó sérülései miatt, és elhunyta előtt egyszerű tengerésztemetést kér, minden különösebb ceremónia nélkül.

Ügy megoldva.

Csak amiatt aggódok, nehogy időközben baleset érje, mert az orosz kórházakban – még a legjobbakban is! – veszélyesek a nyílászárók. Sajnos ez ellen nem tudunk tenni, ez történelmileg így alakult. Sőt, minden orosz nyílászáró veszélyes, ha úgy alakul, bár ez lehet, hogy csak a kollektív Nyugat rágalma.”

(Kiemelt képünk illusztráció.)