Újabb orosz vezető autóját robbantották fel

Ez már nem az első merénylet vezető orosz tisztségviselő ellen. 

2022. augusztus 25., 08:58

Szerző:

Autóba rejtett pokolgép miatt meghalt Ivan Szusko, Oroszország által kinevezett tisztviselő Zaporizzsja régióban – írja a The Moscow Times nyomán a Telex.

„Robbanószerkezetet helyeztek az autó ülése alá, Ivan Szusko megsebesült a robbanásban, és kritikus állapotban került kórházba, ahol hamarosan meghalt”

– írta a merényletről Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja oroszok által kinevezett közigazgatásának tagja. Szusko meggyilkolására reagálva Rogov terrorszervezetnek nevezte Ukrajnát, és a megsemmisítésére szólított fel, írja a lap. 

 

Nem ez volt az egyetlen merénylet, hétfőn késő este Igor Telegint, a megszállt Herszon oroszok által kinevezett belpolitikai vezetőhelyettesének autóját is felrobbantották, ő azonban túlélte a támadást. Telegint kórházba szállították, az állapota stabil.

(Kiemelt kép: Ivan Ruszko. Fotó: Facebook)

 

2024. április 24., 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.