Az ukrán kémek szerint Putyin elleni merénylet készül

Az ukrán hírszerzés közösségi oldalán elsőre meglepő információk olvashatóak. 

2022. március 20., 19:30

Szerző:

Az orosz üzleti, illetve politikai elit merényletet tervez Vlagyimir Putyin elnök ellen, állítja az ukrán hírszerzés titkosszolgálati információkra hivatkozva. A csoport célja, hogy mielőbb eltávolítsák az ország vezetőjét a hatalomból és helyreállítsák a gazdasági kapcsolatokat a nyugati országokkal. 

Az ukrán hírszerzés szerint már az orosz elnök utódját is megtalálták az FSZB vezetőjének, az az Alekszandr Bortnyikov személyében, aki az elmúlt időszakban került ki Putyin elnök belső köréből. Az orosz hírszerzés vezető azért esett ki Putyin kegyeltjei közül, mert az általa vezetett titkosszolgálat több hibát is vétett az orosz-ukrán konfliktus, háború kapcsán. 

Az ukrán kémek beszámolója szerint az összeesküvők mérgezésben, fertőzésben és megrendezett balesetben gondolkodnak.

Azt írják, hogy azért rendelték vissza a Kadirov vezette csecsen katonákat a frontról, hogy inkább Putyin elnököt védjék. Az ukrán hírszerzés egyébként orosz titkosszolgálati forrásokra hivatkozik, amikor a Putyin elleni, feltételezett merényletet közlik. 

 

 
 

(Kiemelt képünk: A Sputnik hírügynökség által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök elnököl a kormány tagjaival videokonferencián keresztül tartott megbeszélésen a Moszkva melletti Novo-Ogarjovo állami rezidencián 2021. december 24-én.  Fotó: Alekszej NIKOLSZKIJ / Szputnyik / AFP)

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

2023. szeptember 27., 19:19

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.