A Teslát nem érdekli a népirtás

Sokan kritizálják Elon Muskot, aki eddig nem reagált a vádakra.

2022. január 4., 08:48

Szerző:

A Tesla elektromosautó-gyártó december 31-én jelentette be, hogy új bemutatótermet nyit Kínában. A bejelentés után komoly kritikával illetik a céget az emberi jogok védelmében felszólalók, valamint a közösségi médiás felhasználók, ugyanis az üzlet Hszincsiang régióban kapott helyet, ahol az újgur átnevelőtáborok is létesítve vannak, írja a BBC.

Az Elon Musk milliárdos vezette cég szilveszterkor nyitotta meg a bemutatótermet Urumcsi városában. Ezt követően Marco Rubio republikánus szenátor, aki támogatta a Joe Biden elnök által decemberben aláírt törvénytervezetet, amely megköveteli a cégektől annak bizonyítását, hogy a Hszincsiangból importált árukat nem kényszermunkával állították elő, a Tesla döntéséről beszélt.

Közösségi oldalán azt írta: nemzet nélküli vállalatok segítenek a Kínai Kommunista Pártnak elfedni a népirtást és a rabszolgamunkát a régióban. Scott Paul, az amerikai gyártók iparági testületének elnöke azt mondta: „Minden Hszincsiangban üzletet folytató vállalat részt vesz az ott zajló kulturális népirtásban. De a Tesla tette különösen aljas.”

A világ leggazdagabb embere által vezetett vállalat egyelőre nem reagált a kritikákra.

(Kiemelt kép: Stringer / Imaginechina via AFP)