Saját maga trollja lett a stockholmi orosz nagykövetség

Akaratlanul is elismerte Ukrajna 2014 előtti területi egységét a svédországi orosz nagykövetség egy Twitter posztban, amiben eredetileg Európán akart gúnyolódni.

2023. január 18., 16:08

Szerző:

Kedden a svédországi orosz nagykövetség hivatalos Twitterfiókján egy olyan bejegyzés jelent meg, ami tulajdonképpen azon akart gúnyolódni, mekkora kudarcot vallottak a háborús szankciók – írja az RTL. Az infótérkép azt mutatja, hogy Oroszországban a legolcsóbb a benzin egész Európában, szemben a kontinens többi részén látható, átlagosan csaknem két dolláros literenkénti árral.

Eltekintve attól, hogy az alacsony benzinár annak köszönhető, hogy alig maradt olyan ország, ahová az Oroszország exportálni tudna, a stockholmi orosz nagykövetségnek mégis sikerült a saját kardjába dőlnie az említett térképpel. Ha jobban megfigyeljük a grafikát, akkor láthatjuk, hogy azon Ukrajna a 2014 előtti területi egységével van ábrázolva, így a nagykövetség akaratlanul elismerte, hogy Krím, Donyeck, Luhanszk és a 2022. február 24-e óta megszállt területek is mind Ukrajnához tartoznak. 

A RTL a Tweet eltávolításának esetére egy screenshotban örökítette meg a baklövést.

(Kiemelt képünk: Egy autó halad el az orosz nagykövetség előtt Stockholmban, Svédországban 2021. február 8-án. Fotó: Janerik HENRIKSSON / TT NEWS AGENCY / AFP)