VIDEÓ – Az oroszok már Bahmutban vannak

A Wagner zsoldoscsoport tagjainak közösségi oldalakra feltöltött fotói bizonyítják, hogy az orosz erők leglább részben elfoglalták a várost. 

2023. február 28., 09:34

Szerző:

A RIA hírügynökség hétfő este azt jelentette, hogy a Wagner katonai magánvállalat rohamalakulatai elfoglalták Artemivszk (Bahmut) város Sztupki nevű negyedét, és behatoltak Illinivka negyedbe is – írja az MTI. Jan Gagin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió vezetőjének katonapolitikai tanácsadója a TASZSZ hírügynökségnek kijelentette, hogy az orosz erők elvágták az Artemivszkben lévő ukrán csoportosulás minden utánpótlási útvonalát. 

„Artemivszket végleg bekerítettük, erőink teljes ellenőrzésük alá vonták a városba vezető utakat. Az ukrán fegyveres erők helyőrségének lőszerellátása megszakadt, a rotáció és az emberutánpótlás leállt”

– mondta, hozzátéve, hogy az artemivszki „katlan” hamarosan bezárul. 

Több, a közösségi oldalakra feltöltött fénykép és videó azt bizonyítja, hogy az orosz erők valóban elfoglalták a városnak legalább egy részét, beleértve a vasútállomást is.

Más felvételeken viszont a várost ért apkaliptikus pusztulás képei látszanak:


(Kiemelt képünk: A Wagner tagjainak csoportképe Bahmut várostáblája előtt. Fotó: Twitter)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.