Az oroszok ellopták Patyomkin herceg maradványait

 Mindenkinek meg akarják mutatni. 

2022. október 27., 14:16

Szerző:

Az oroszok ellopták Patyomkin herceg emlékművét és földi maradványait a megszállt Herszon város Szent Katalin székesegyházából, jelentette be Vlagyimir Szaldo, a régió oroszok által kinevezett kormányzója, írja a 444.hu. Szaldo azt nyilatkozta, hogy Patyomkin maradványát azért szállították el, hogy ne csak Herszon városa, hanem az egész Herszon régió lássa.

Azt írta, hogy ezt az emlékművet és több másikat is eredeti helyére szállítanak majd vissza. Grigorij Alekszandrovics Patyomkin szervezte meg 1762-es palotaforradalmat, később II. (Nagy) Katalin cárnő kegyence lett. Az oroszoknak azért fontos Patyomkin, mert a török–orosz háborúk idején több sikeres csatát is vezetett.

(Fotó: MTI)

12:15

A Giorgia Meloni által vezetett új olasz kormány a bevándorlás elleni határozott fellépésként feltartóztatott több olyan hajót is, amelyekkel különböző civil szervezetek munkatársai a Földközi-tengeren hánykolódó migránsokat mentettek meg. Volt olyan hajó, amely az eljárás elől francia kikötőbe ment, és ez diplomáciai konfliktushoz vezetett a két ország között.