Az oroszok állítása szerint belarusz szakemberek helyreállították a csernobili atomerőmű áramellátását

A vezetékek sérülése miatt állt le az áramellátás az erőműben.

2022. március 10., 16:40

Szerző:

Az orosz energiaügyi minisztérium csütörtöki közleménye szerint az Alekszandr Lukasenko belarusz elnök szakembereket küldött az oroszok által megszállt csernobili atomerőműbe, akik helyreállították az erőmű áramellátását, ahol a vezetékek sérülése miatt leállt az áramszolgáltatás – írja a Sky News.

(Kiemelt kép: Az orosz hadsereg elfoglalja az ukrajnai Pripjatban lévő csernobili atomerőművet az orosz védelmi minisztérium által 2022. március 7-én, hétfőn közzétett frissített képen. Fotó: EyePress News / EyePress via AFP)

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

2023. szeptember 27., 19:19

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.