Az egyik leggazdagabb román vállalkozó magánrepülője zuhant le Olaszországban

Senki nem élte túl a becsapódást.

2021. október 4., 17:09

Szerző:

Irodaépületre zuhant egy kisrepülőgép vasárnap a Milánó melletti San Donato Milanese településen, a fedélzeten lévő nyolc ember életét vesztette – írja az MTI.

A Pilatus PC-12 típusú kisrepülőgép a milánói Linate repülőtérről indult a szardíniai Olbiába. Szemtanúk beszámolói szerint a kisgép motorja kigyulladt. A román pilóta vezette gép a startot követő tizenegy perccel egy irodaépületre zuhant, amely szintén lángra kapott. Hírügynökségek szerint a pilóta és egyben a gép tulajdonosa a román-német kettős állampolgár Dan Petrescu volt, aki Románia leggazdagabb vállalkozói közé tartozik. A repülőgépen utazott a 68 éves ingatlanmágnás 65 éves, román-francia kettős állampolgár felesége, és a pár 30 éves fia, Dan Stefan Petrescu is. Korábbi értesülések szerint a gép utasai külföldi turisták voltak, egyes sajtójelentések szerint francia állampolgárok. Az olasz hatóságok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a halottak azonosítása még folyamatban van. Az áldozatok egyike egy gyermek volt.

A román híroldalak leírása szerint Dan Petrescu a leggazdagabb románnak számított 3 milliárd eurós vagyonával. Az üzletember vagyonának nagy részét az ingatlanpiaci üzleteinek köszönhette. Az adevarul.ro portál csak úgy hivatkozik rá, mint „az árnyékban élő milliárdos”, mivel mindig is diszkrét volt a vagyonát illetően.

A kétemeletes épületben keletkezett tűz eloltására a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki. Az irodaház felújítási munkálatok miatt a baleset idején szerencsére üresen állt. Giuseppe Sala milánói polgármester személyesen érkezett ki a helyszínre, hogy összehangolja a mentési munkálatokat. Az olasz légiközlekedési hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

(Kiemelt kép: Tűzoltók dolgoznak a repülőgép-szerencsétlenség helyszínén Milánó külvárosában 2021. október 3-án. Fotó: Andrea Fasani / MTI/EPA-ANSA)

 

20:11

Átkutatták az orosz hatóságok szerdán Szergej Spilkin független választási matematikus moszkvai lakását, és hasonlóképpen jártak el a Golosz választásmegfigyelő csoport több tagjával Oroszország több városában.