Az Azov újabb fegyveresei adták meg magukat Mariupolban az oroszok szerint

Az elmúlt 24 órában az Azov „nacionalista alegység” 771 fegyverese adta meg magát a Mariupolban, az Azovsztal acélműnél – jelentette be csütörtökön Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi miniszter szóvivője.

2022. május 19., 12:49

Szerző:

A tábornok szerint az üzemből május 16. óta összesen 1730 fegyveres adta meg magát, köztük 80 sebesült. Elmondta, hogy aki kórházi ápolásra szorul, ezt a donyecki „népköztársaság” novoazovszki és donyecki egészségügyi intézményeiben megkapja.

Gyenisz Pusilin, a donyecki „népköztársaság” vezetője, a Szolovjov Live online televíziós csatornán azt mondta, hogy a bekerített ukrán erők több mint fele elhagyta a létesítményt, és a többiek folyamatosan adják meg magukat.

(Kiemelt képünk: Ukrán harcosok az ukrajnai Mariupol város Azovstal acélművénél. Fotó: STR / Ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata / AFP)

Tegnap 19:19

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.