Az amerikai külügyminisztérium szóvivője szerint inspirálóak az '56-os forradalmárok

Ned Price is megemlékezett az '56-os eseményekről. 

2021. október 23., 18:50

Szerző:

Az 1956-os magyar forradalom hatvanötödik évfordulóján azokra a bátor férfiakra és nőkre emlékezünk, akik szabadságuk védelméért harcoltak Budapest utcáin – írta szombati közleményében Ned Price, az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője. 

„A szabadság iránti szenvedélyük 1989-ben realizálódott, amikor Magyarország a demokratikus utat választotta. A mostani évfordulót partnerünkkel és NATO-szövetségesünkkel együtt ünnepeljük”

– fogalmazott a szóvivő az MTI tudósítása szerint. 

Ned Price közleményében arról is írt: a forradalom után hazájukból menekülő, az Egyesült Államokban új életet kezdő magyarok hozzájárultak Amerika gyarapodásához. „Ezek a magyar amerikaiak, és sokan előttük, illetve azóta is, megerősítették a két nemzet közötti kapcsolatokat” – tette hozzá. Price írásában megemlítette, hogy idén ünneplik a Magyarország és az Egyesült Államok közötti diplomáciai kapcsolatok századik évfordulóját.
   

 „Az 1956-os forradalomhoz hasonló pillanatok tisztaságukkal és hatásukkal tűnnek ki. Az 1956-os forradalmárok még mindig inspirálják azokat, akik értékesnek tartják a szabadságot”

– zárta közleményét a külügyminisztérium szóvivője.

(Kiemelt kép: Résztvevők a Civil Összefogás Fórum Békemenetén. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)