Ausztrália megnyitja határait, a járvány kirobbanása óta először

Szabaddá válik a szigetországba történő be és kiutazás is. 

2021. október 1., 19:20

Szerző:

2020 márciusa óta először Ausztrália megnyitja határait és novembertől újra szabaddá válik az országba történő be- és kiutazás, írja a telex. A jelenleg fennálló szabályok rendkívül szigorúak nemzetközi összevetésben is. A korábbi szigorú szabályokat  sokan dicsérték, mert hatékonyan védekeztek általa és sikerült visszaszorítani a fertőzések számát. 

 

A jelenleg fennálló szabályok szerint csak kivételes esetben hagyhatják el az ausztrál állampolgárok a szigetországot. Ilyen eset lehet például egy haldokló rokon meglátogatása. A korlátozások a beutazás tekintetében is nagyon szigorúak. Meghatározott számú ember utazhat be Ausztráliába és érkezést követően 14 napot egy hotelben, karanténban kell eltölteni. 

Ausztrália miniszterelnöke szerint most  az átoltottság mértéke teszi lehetővé a határok megnyitását. Az országban jelenleg a lakosság nyolcvan százalékát sikerült védetté tenni a fertőzéssel szemben. Fontos megjegyezni, hogy az új szabályozás sem teszi lehetővé turisták beutazását a szigetországba. 

(Kiemelt kép: Néptelen Brisbane belvárosa 2021. március 30-án, miután Queensland állam fővárosát előző este három napra lezárták 10 új koronavírusos eset észlelése miatt. A 23,5 millió lakosú Ausztráliában eddig mintegy 30 ezren lettek koronavírusosak, a ragály halottjaik száma nem éri el az ezret sem. Fotó: Darren England/MTI/EPA)