Athénban is érezhető földrengés rázta meg Görögországot

Mérsékelten erős, előzetes mérések szerint 5,1-es erősségű földrengés rázta meg Görögország központi részét kedden este, jelentette az Európai-földközi-tengeri Földrengéstani Intézet (EMSC).

2022. november 30., 06:29

Szerző:

Szemtanúk beszámolói szerint a földrengést Athénban is érezni lehetett. Az EMSC szerint a földrengés fészke 55 kilométerre északkeletre volt a fővárostól ,10 kilométeres mélységben.

Egyelőre nincsenek értesülések károkról vagy esetleges áldozatokról. A nap folyamán egy másik, 4,7-es erősségű földrengés rázta meg Évia szigetét, amely Görögország központi részén okozott károkat a régebbi épületekben. A hatóságok óvintézkedésként elrendelték az iskolák bezárását a térségben. A földmozgást több kisebb utórengés követte.

(Fotó: Shutterstock)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.