Angela Merkel lehetséges utódja a Twitteren üdvözölte a muszlim ünnepet

Békét és egészséget kíván a németországi muszlimoknak.

2021. július 21., 18:17

Szerző:

Üdvözli a muszlim ünnepet Angela Merkel lehetséges utódja. Észak-Rajna-Vesztfália tizenegyedik miniszterelnöke a Twitteren kívánt boldog ünnepet a muszlimoknak, ugyanis most van az Áldozati ünnep. Armin Laschet békét és egészséget kívánt a németországi muszlimoknak, akik, mint írta, a német társadalom részei. A CDU politikusa azt írta a Twitteren: „Világszerte ezen a napon ünneplik a legnagyobb muszlim fesztivált, az Áldozati ünnepet (Opferfest). A németországi muszlimok társadalmunk részei. Kellemes ünnepeket kívánok! Hozzon békét és egészséget!”

Az Áldozati ünnep az iszlám világ egyik fontos ünnepe. Annak az emlékére tartják, hogy Ábrahám kész volt feláldozni fiát Istennek. A Gergely-naptár szerint az ünnepet július 19–23. között tartják. Ilyenkor a muszlimok a legjobb ruhájukba öltöznek és imádkoznak a mecsetekben. Aki megteheti, áldozatot is bemutat Allahnak.

Armin Laschet pár napja, a németországi árvizek miatt tartott sajtótájékoztatón több társával együtt jóízűen nevetgélt, miközben a német elnök, Frank-Walter Steinmeier beszédet mondott, az esetről videó is készült. A politikus később elnézést kért az oda nem illő viselkedésért.

(Kiemelt kép: Armin Laschet 2021. július 11-én interjú közben a német parlament alsóháza, a Bundestag előtt. Fotó: Adam Berry / AFP)