Állami parkot neveznének el Trumpról Ohióban

Sőt a republikánusok Trump-napot is szeretnének a volt elnök születésnapján.

2021. április 21., 22:19

Szerző:

A volt elnök iránti tisztelet jeleként Donald J. Trump Állami Parkra változtathatják az Ohióban található Szúnyog Tó Állami Park nevét egy friss törvényjavaslat szerint – idézi Mike Loychik ohiói republikánus képviselő bejelentését az MTI.

Loychik már március közepén bejelentette tervét, hogy az előző elnökről nevezné el a parkot, amiért a demokrata párti politikusoktól éles kritikákat kapott. Bár Donald Trump elvesztette a 2020-as elnökválasztást, Ohióban több szavazattal nyert, mint bármelyik korábbi jelölt. Trumbull megyében, ahol a több mint 7000 hektáros, a tagállam egyik legnagyobb tavát is magában foglaló park található, Trump novemberben a szavazatok közel 55 százalékát szerezte meg.

Egy korábbi javaslat szerint ohiói törvényhozók június 14-ét, a volt elnök születésnapját Donald J. Trump nappá nyilvánítanák.

Az Egyesült Államokban nem ritka, hogy a tagállamok egykori elnökök születésnapját különleges jelentőségű napnap minősítik, ezt azonban általában a politikusok halála  után szokták megtenni. A február 6-i Ronald Reagan-napot például az Egyesült Államok negyven tagállamában is ünneplik.

(Kiemelt kép: Az Ohiói Szúnyog Tó – Fotó: Margaret Luzier – Amerikai Hadsereg Mérnöki Testülete)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.