Videó: Így mentik a földrengés áldozatait Afganisztánban

A Richter-skála szerinti 5,9-es erősségű földmozgásnak már több mint ezer áldozata ismert.

2022. június 22., 21:27

Szerző:

Videót közölt az RTL.hu arról, ahogyan a szinte kártyavárként összeomló afganisztáni épületek alól mentik a szerdai, Richter-skála szerint 5,9-es erősségű földrengés áldozatait. A CNN-re hivatkozva azt írják, az ország keleti részén, Paktika tartományban, Giyan, Nika, Barmal és Zirok körzetében volt a rengés epicentruma, itt az áldozatok becsült száma több mint ezer, miközben 1500-an sérültek meg.

Az országot a természeti katasztrófa a lehető legrosszabbkor érte, a 2021-es tálib hatalomátvétel után ugyanis a nyugati szövetségesekkel együtt a legtöbb nemzetközi segélyszervezet is otthagyta az országot, az Afganisztánt sújtó embargók pedig máris súlyos éhezést okoztak.

(Kiemelt kép: Összedőlt házaik alól mentik a túlélőket és értékeiket a lakosok az afganisztáni Khosztban 2022. június 22-én. Fotó: Sardar Shafaq / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi – jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.