A védelmi minisztériumhoz igazolt a Wagner-parancsnok

Andrej Trosev korábban megkapta az Orosz Föderáció Hőse, Oroszország legmagasabb tiszteletbeli címét.

2023. szeptember 29., 12:56

Szerző:

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő közölte, hogy az egykori Wagner-parancsnok, Andrej Trosev már az orosz védelmi minisztérium dolgozója. 

A Kreml arról is tájékoztatott pénteken, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozott Trosevvel, hogy megvtitassák, hogyan használják az önkéntes harci egységeket az ukrajnai háborúban. A Guardian szerint ezzel a találkozóval is azt akarja erősíteni Moszkva, hogy megszerezte a teljes ellenőrzést a zsoldoscsoport felett.

„Ő maga több mint egy éve harcol egy ilyen egységben” – mondta Putyin. „Tudja, hogy mi az, hogyan kell csinálni, ismeri azokat a kérdéseket, amelyeket előre meg kell oldani, hogy a harci munka a legjobb és legsikeresebb legyen” – egészítette ki.

(Kiemelt képünkön a Sputnik ügynökség által közreadott fényképen Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) megbeszélésen vesz részt Junusz-Bek Jevkurov orosz védelmi miniszterhelyettessel (2j) és a helyi háborúk és katonai konfliktusok veteránjai érdekeinek védelmét szolgáló liga elnökével, Andrej Trosevvel (j) a moszkvai Kremlben 2023. szeptember 28-án. Fotó: MIKHAIL METZEL / POOL / AFP)

 

07:41

Maros megyét Kolozsvár alá sorolnák be, míg a magyar többségű Kovászna és Hargita Brassóval kerülne egy közigazgatási egységbe, amennyiben életbe lépne a tervezett román gondolatkísérlet.

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

Az Egyesült Államok „semmilyen körülmények között nem fogja engedni, hogy palesztinokat kényszerrel telepítsenek ki a Gázai övezetből vagy Ciszjordániából, illetve ostrom alá vegyék a Gázai övezetet vagy megváltoztassák a határait” – jelentette ki az amerikai alelnök szombaton Dubajban a Fehér Ház közleménye szerint.