A védelmi minisztériumhoz igazolt a Wagner-parancsnok

Andrej Trosev korábban megkapta az Orosz Föderáció Hőse, Oroszország legmagasabb tiszteletbeli címét.

2023. szeptember 29., 12:56

Szerző:

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő közölte, hogy az egykori Wagner-parancsnok, Andrej Trosev már az orosz védelmi minisztérium dolgozója. 

A Kreml arról is tájékoztatott pénteken, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozott Trosevvel, hogy megvtitassák, hogyan használják az önkéntes harci egységeket az ukrajnai háborúban. A Guardian szerint ezzel a találkozóval is azt akarja erősíteni Moszkva, hogy megszerezte a teljes ellenőrzést a zsoldoscsoport felett.

„Ő maga több mint egy éve harcol egy ilyen egységben” – mondta Putyin. „Tudja, hogy mi az, hogyan kell csinálni, ismeri azokat a kérdéseket, amelyeket előre meg kell oldani, hogy a harci munka a legjobb és legsikeresebb legyen” – egészítette ki.

(Kiemelt képünkön a Sputnik ügynökség által közreadott fényképen Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) megbeszélésen vesz részt Junusz-Bek Jevkurov orosz védelmi miniszterhelyettessel (2j) és a helyi háborúk és katonai konfliktusok veteránjai érdekeinek védelmét szolgáló liga elnökével, Andrej Trosevvel (j) a moszkvai Kremlben 2023. szeptember 28-án. Fotó: MIKHAIL METZEL / POOL / AFP)