A szikh vallás egyik legszentebb helyét akarta megszentségteleníteni, nem élte túl

Egy 20-25 év körüli férfi átugrotta a belső szentélyt elválasztó kordont és megpróbált kardot ragadni.

2021. december 19., 12:02

Szerző:

Agyonvertek egy férfit az India északi részén található Amritszárban, mert állítólag meg akarta szentségteleníteni a történelmi Aranytemplomot, a szikh vallás egyik legszentebb helyét – számolt be a helyi média. Az incidensre a szombat esti ima alatt került sor – írta az MTI.

A rendőrség információi szerint egy 20-25 év körüli férfi átugrotta a belső szentélyt elválasztó kordont, és megpróbált megragadni egy kardot, amely a szikhek szent könyve, a Guru Granth Szahib közelében feküdt. Többen lefogták, majd kikísérték a folyosóra, ahol tettlegességre került sor, aminek következtében életét vesztette. A hatóságok a biztonsági kamerák felvételeinek segítségével próbálják felderíteni az ügyet. Pandzsáb állam vezetője határozottan elítélte az incidenst.

 

(Kiemelt kép: A Sikh devotee pays respect at the Golden Temple in Amritsar on December 19, 2021, a day after a man was beaten to death for allegedly trying to commit an act of sacrilege at the holiest shrine of the Sikh faith. Narinder NANU / AFP)