A szikh vallás egyik legszentebb helyét akarta megszentségteleníteni, nem élte túl

Egy 20-25 év körüli férfi átugrotta a belső szentélyt elválasztó kordont és megpróbált kardot ragadni.

2021. december 19., 12:02

Szerző:

Agyonvertek egy férfit az India északi részén található Amritszárban, mert állítólag meg akarta szentségteleníteni a történelmi Aranytemplomot, a szikh vallás egyik legszentebb helyét – számolt be a helyi média. Az incidensre a szombat esti ima alatt került sor – írta az MTI.

A rendőrség információi szerint egy 20-25 év körüli férfi átugrotta a belső szentélyt elválasztó kordont, és megpróbált megragadni egy kardot, amely a szikhek szent könyve, a Guru Granth Szahib közelében feküdt. Többen lefogták, majd kikísérték a folyosóra, ahol tettlegességre került sor, aminek következtében életét vesztette. A hatóságok a biztonsági kamerák felvételeinek segítségével próbálják felderíteni az ügyet. Pandzsáb állam vezetője határozottan elítélte az incidenst.

 

(Kiemelt kép: A Sikh devotee pays respect at the Golden Temple in Amritsar on December 19, 2021, a day after a man was beaten to death for allegedly trying to commit an act of sacrilege at the holiest shrine of the Sikh faith. Narinder NANU / AFP) 

Tegnap 21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

Tegnap 20:35

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd szaúdi koronaherceggel – közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

Tegnap 20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.