A lángok torkából mentett ki 25 gyereket egy buszsofőr

Hajszálon múlt az életük.

2021. július 13., 18:32

Szerző:

Hatalmas szerencséje volt annak a 25 olasz gyereknek, akiket a buszban felcsapó lángok közül mentett ki a buszsofőr Észak-Olaszországban kedden délelőtt. A busz egy gyorsforgalmi úton lévő alagútban kapott lángra Lecco város és Lierna település között. A jármű teljesen kiégett, de a sofőrnek még ezelőtt sikerült az összes utasát kimenekítenie – közölte az MTI. 

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a vezető műszaki meghibásodást észlelt, és még az alagútban leállította a buszt, majd gyorsan biztonságba helyezte a térségből származó gyerekeket. Egy tűzoltó az Adnkronos hírügynökségnek elmondta, hogy feltehetőleg defektet kapott a busz egyik kereke, és emiatt keletkezett a tűz.

Hozzátette, hogy a gyerekek már a mentőegységek kiérkezése előtt biztonságban voltak  A mentősök kilenc gyermeket kivizsgálásra beszállítottak egy kórházba.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.