43 embert keltettek hajnalban arra, hogy lángolnak az autók a garázsban

A tűz okát nem közölték. 

2021. június 28., 06:42

Szerző:

Több autó kigyulladt egy balatonfüredi hotel mélygarázsában hétfőn hajnalban. A Széchenyi István utcai szálló mélygarázsában két autó teljesen, további kettő pedig részben égett. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos, valamint a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók, akik a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat.

A tűz miatt az egységek kiürítették a mélygarázs melletti két apartmanházat, melyeket 43 embernek kellett ideiglenesen elhagyni –- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció, 168 Óra archív)

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.