A korábbi orosz elnök a harmadik világháborúval fenyeget

Az orosz Biztonsági Tanács jelenlegi elnöke nem kertelt, amikor terveikről beszélt.

2022. június 28., 12:32

Szerző:

Dimitrij Medvegyev korábbi orosz elnök hétfőn azt nyilatkozta, ha bármely NATO-tagállam megsérti a Krím területi integritását vagy beleavatkozna ügyeibe, akkor az hadüzenet lenne Oroszország számára, és akár a „harmadik világháborúhoz” is vezethetne – írja az ATV a Reutersre hivatkozva

„Számunkra a Krím Oroszország része. Ez pedig örökké így lesz. Bármilyen túlkapási kísérlet a Krímmel szemben, az országunk elleni hadüzenet”

– közölte Medvegyev.

Hozzátette:

„Ha ezt bármely NATO-tagállam teszi, akkor az konfliktust jelent az egész észak-atlanti szövetséggel; egy harmadik világháborút. Teljes katasztrófa.”

Az orosz Biztonsági Tanács jelenlegi alelnöke azt is elmondta, hogy amennyiben Finnország és Svédország csatlakozik a NATO-hoz, Oroszország megerősítené határait, és „készen állna a megtorló lépésekre”, amibe beleérthetik azt is, hogy Iskander hiperszonikus rakétákat telepítenek határaikhoz.

(Kiemelt kép: Dimitrij Medvegyev. Fotó: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.