A japánok 60 százaléka nem kér az olimpiából

Túl korainak érzik a járványhelyzet miatt.

2021. május 16., 11:51

Szerző:

A legújabb közvélemény-kutatások szerint a japánok csaknem hatvan százaléka lefújná az idén nyárra halasztott tokiói nyári olimpiát.

A Kyodo hírügynökség felmérése szerint a megkérdezettek 59,7 százaléka értett egyet azzal, hogy nem kellene megrendezni a járvány miatt egy évvel elhalasztott ötkarikás játékokat. A válaszadók 25,2 százaléka szerint nézők nélkül kellene lebonyolítani a versenyeket. Mindössze 12,6 százalék mondta azt, hogy korlátozott számú drukker előtt kellene megrendezni az eseményt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a japán szervezők egyelőre eltökéltek a július 23. és augusztus 8. közötti esemény megrendezésében. Arról, hogy lehetnek-e nézők, júniusban születik döntés. Az azonban már márciusban eldőlt, hogy külföldi drukkerek nem vehetnek részt a játékokon.

Japánban már kilenc prefektúrában – közte Tokióban – hirdettek rendkívüli állapotot a koronavírus-járvány miatt.

(Kiemelt kép: A tokiói olimpiára kijutott magyar válogatott tagjai a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Oroszország mérkőzése után a győri Audi Arénában 2021. március 21-én. Oroszország 29-23-ra győzött. MTI/Illyés Tibor)