A görögöknél nem lesz tánc szilveszterkor

Újabb görög korlátozás.

2021. december 30., 20:59

Szerző:

Elbocsátási tilalommal és bérkiegészítéssel próbálja védeni a szórakoztató- és vendéglátóiparban dolgozókat az athéni kormány – írja az Euronews.

Görögországban az utóbbi hetekben több szigorítást is bevezettek az omikron variáns megjelenése miatt. Arra utasították a cégeket, hogy legalább az alkalmazottaik felének tegyék lehetővé a távmunkát. A munkaügyi hivatal pedig csütörtöktől gyakrabban ellenőrzi, hogy a dolgozók hordanak-e maszkot és betartják-e a társasági távolságot.

A stadionokat csak oltottak látogathatják a kapacitás 10 százalékáig vagy maximum 1000 főig.

Az éttermek és bárok csak éjfélig lehetnek nyitva, szigorúan zene nélkül és mindenkinek ülnie kell.

Egy asztalnál legfeljebb hatan lehetnek.

(Kiemelt kép: A magyar államalapítást ünneplik a magyarok Budapesten a valaha volt egyik legrandiózusabb tűzijáték-showval 2021. augusztus 20-án. Fotó: Karancsi Rudolf)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.