A csecsen kormányzó szerint ideje lenne hadiállapotot hirdetni és atomfegyvereket bevetni

A limani vereségre reagálva Ramzan Kadirov, Oroszország csecsenföldi régiójának kormányzója szerint itt az ideje taktikai atomfegyvereket bevetni.

2022. október 1., 21:02

Szerző:

Egy nappal azután, hogy Putyin négy ukrán régió annektálását jelentette be, Ramzan Kadirov a felsőbb orosz vezetést tette felelőssé a legújabb kelet-ukrajnai vereségekért, és azt mondta, hogy atomfegyverekhez kellene folyamodni – írja a Napi.hu.

Az ukrán hadsereg nemrég újabb sikert ért el a luhanszki régióban: bekerítették Liman városát, ahonnan Moszkva hamarosan kivonta a csapatait. Szerhii Hajdaj, Luhanszk régió emigráns ukrán kormányzója pedig arról írt, értesülései szerint a Limanban beszorult 5000 orosz katona kérelmezte Moszkvánál, hogy feladhassa magát, azonban elutasító választ kaptak. Hajdaj információit független forrásból még nem erősítették meg.

Kadirov szerint ideje hadiállapotot hirdetni a határmenti településeken, és bevetni Oroszország kis hatóerejű nukleáris fegyvereit. Ebben a véleményében Dmitrij Medvegyev volt elnök is egyetért a csecsen kormányzóval. 

(Kiemelt képünk: A Csecsen Köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov beszél a csecsen csapatok előtt Groznijban. Fotó: Sputnik/AFP)