217 alkalommal oltatta be magát Covid ellen, ez történt vele

Saját bevallása szerint 217 alkalommal kapta meg az oltást egy német férfi, ebből 134-et igazoltak is. Az orovosok megdöbbentő eredményre jutottak, miután megvizsgálták. 

2024. március 5., 16:22

Szerző:

Német kutatók lettek figyelmesek egy olyan férfira, aki saját bevallása szerint – személyes okokból – összesen 217 alkalommal oltatta be magát Covid ellen. Hivatalosan 134 oltását igazolták, nyolc különböző vakcinát, köztük mRNS-vakcinákat kapott. Az nem derült ki, hogy miért oltatta be magát ilyen sokszor, viszont felkeltette a kutatók érdeklődését.

A meglepő tapasztalat az volt, hogy egészségkárosodás helyett még jobban is működött a férfi immunrendszere, mint azoké, akik csak három oltást kaptak

– írja a hvg.hu.

Az Erlangeni Egyetemi Kórház munkatársai elemezték a férfi különböző évekből származó vérmintáit, és azt találták, hogy az immunrendszere nem csak, hogy teljesen normálisan működött, de bizonyos védekező sejtek és a SARS-CoV-2 elleni antitestek lényegesen gyakrabban fordultak elő nála, mint a csak háromszor oltott embereknél.

A kutatók hangsúlyozták, hogy a férfié elszigetelt eset, ezért az eredményekből nem lehet következtetéseket levonni az általános lakosságra vagy ajánlásokra vonatkozóan. A sokszorosan oltott férfiról készült tanulmány a Lancet Infectious Diseases című tudományos folyóiratban jelent meg.

Az esetről beszámoló Kronen Zeitung megjegyzi, hogy a szakértői ajánlás szerint a felnőtteknél 59 éves korukig három oltásból vagy három fertőzésből megszerzett immunitással ajánlott rendelkezniük, míg az ennél idősebbeknek, illetve a kockázati csoportokba tartozóknak évente egy emlékeztető oltás javasolt.

Mint arról korábban beszámoltunk a német hatóságok elismerték a Covid-oltás okozta károkat. Németországban mintegy 65 millióan kaptak legalább egy koronavírus-oltást, közülük egészen pontosan 11 ezer 827-en kérték az oltás által okozott károk elismerését. Ebből több mint 5000 kérelmet utasítottak el ez év elejéig, nagyjából 5600 vár még feldolgozásra és 467 esetben ismerték el hivatalosan az oltás okozta károkat, ami elenyésző szám az egészségügyi hatóságokhoz befutott csaknem 12 ezer panaszhoz képest.

(Kiemelt képünk: Oltásellenes tüntető 2021. decemberében Bukarestben. Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.