Hóember, most jövök ki a nyári hóesésből!

A levegő egyik napról a másikra hűlt fagypont alá, hóvá változtatva az esőt a Bajor-Alpokban.

2023. július 27., 12:12

Szerző:

Váratlanul 12 centiméteres hó esett a Nebelhorn 2224 méter magas hegyén szerdán. A Bajor-Alpokban kirándulók egyszerre örültek és megdöbbentek. A hőmérséklet egyik napról a másikra fagypont alá esett, és az esőt hóvá változtatta a csúcson, miközben a Nebelhorn lábánál fekvő Oberstdorf városánál zöld maradt a táj – írja az Euronews.

Egy turista, Olaf Zander mondja, hogy direkt ide jött nyaralni, mert hűvösre vágytak. Nyáron nagyon furcsa, de jó élmény a hóban menni. Persze a télhez jobban illik, de ez a meglepetés-hó tényleg nagyszerű a társaság szerint.

Egy másik kiránduló, Nikola Wegner gyerekkorában minden telet a hegyen töltött, most örült volna, ha hó nélkül látja a tájat.

A következő napokra esős, viharos időt jósol az időjárás-előrejelzés Németország alpesi részén. Az Oberstdorf-Fellhorn hegyláncain nyaranta nem süllyed fagypont alá éjszaka sem a hőmérséklet, ezért rendkívüli a mostani időjárás.

(Kiemelt képünk: illusztráció. MTI/Vajda János)

Tegnap 20:27

Ismeretlen tettesek támadtak meg egy koszovói rendőrjárőrt vasárnapra virradóra, a tűzpárbaj még délután is tartott. Egy rendőr meghalt, egy megsebesült, és egy támadó is meghalt – közölte a pristinai belügyminisztérium.