Videó: „Sört akarunk!” - skandálták az ecuadori szurkolók a nyitómeccsen

Katar ellen játszott a válogatottjuk és vezetett is, a muszlim rendező ország szigorú szabályai szerint azonban mindezt nem tudták sörrel megünnepelni.

2022. november 20., 18:32

Szerző:

„Queremos cerveza!” – azaz „Sört akarunk!” skandálásba kezdtek a november 20-i nyitómeccs alatt a Katar-Ecuador mérkőzést a helyszínen néző ecuadori szurkolók. Mint ismert, a szigorúan muszlim ország világbajnokság rendezői a mérkőzés alatt nem, az előtt és után pedig csupán nagyon drágán és nagyon korlátozott mennyiségben engedélyezték az alkohol árusítását.

Így például egy személy csupán négy korsó sört vehet a stadionok környékén, gyakorlatilag aranyáron. A mérkőzés, amelyen a második félidőben 2-0-ra vezetett Ecuador egyébként túl sok és túl nagy izgalmat nem kínált, a sanyarú alkoholhelyzet mellett a skandálást talán ez is inspirálhatta.

A katari vb hétfői meccseinek rendjéről itt írtunk bővebben.

(Kiemelt kép: Ecuadori szurkolók a katari Al-Khor stadionjában a világbajnokság Katar elleni nyitómérkőzésén, 2022. november 20-án. Fotó: Evrim Aydin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.