Morgan Freeman, Robbie Williams és sok más sztár nyitotta meg a katari vb-t

Látványos show-val vette kezdetét az első közel-keleti futball világbajnokság.

2022. november 20., 16:28

Szerző:

Morgan Freeman amerikai színész, Robbie Williams brit énekes és a Black Eyed Peas is fellépett a katari futball vb Al-Khorban tartott, látványos megnyitóján. A Telex közvetítése szerint a műsor végén Katar emírje Tamim bin Hamad Al Thani  az anyanyelvén köszöntötte a világbajnokságra az országba látogató közönséget, mellette Gianni Infantino a FIFA elnöke és Mohamed bin Szalmán, Szaúd-Arábia koronahercege is megjelent.

Ez volt a herceg első nyilvános szereplése azóta, hogy Joe Biden elnök hivatala közölte, nem fogják kiadatását kérni a meggyilkolt amerikai-szaúdi újságíró, Dzsamal Hasogdzsi ügyében, akit a vád szerint magának Mohamed bin Szalmánnak a parancsára gyilkoltak meg és daraboltak fel Isztambul szaúdi nagykövetségétn 2018-ban.

A fellépők közül kiemelkedően nagy tapsot kapott Jung Kook, a koreai K-pop fiúzenekar, a BTS egyik énekese is, aki saját számmal érkezett, míg Freeman időről-időre megjelent a színpadon egy kisebb monológgal az előadások között. A világbajnokság trófeáját az 1998-ban, a francia válogatottal világbajnoki címet szerző Marcel Desailly hozta be a stadionba.

A nyitóünnepség élő közvetítését vissza lehet nézni itt is:

A világbajnokság mérkőzései vasárnap a Katar és Ecuador válogatottai közötti nyitómérkőzéssel kezdődnek majd el.

(Kiemelt kép: A katari futball-világbajnokság nyitóünnepsége Al-Khorban 2022. november 20-án. Fotó: SALIH ZEKI FAZLIOGLU / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.