Katar2022: napi 80 ezerért akár már sátrazhatunk is egy ponyva alatt

A nevetséges aprópénzért olyan luxus kényelmi szolgáltatásokat kap a kedves szurkoló, mint például ágy és éjjeli szekrény.

2022. november 19., 21:22

Szerző:

Apró területű, fehér sátrakban helyezhetik el a katari labdarúgó-világbajnokságra érkező szurkolók egy részét, írja a Metro alapján a Szeretlekmagyarország.hu.

A vasárnap kezdődő torna előtt nem sokkal létrehozott szurkolói falura azért volt szükség, mert az országban nincs annyi hotel, hogy valamennyi vendéget el tudják szállásolni. Ami még szabad, annak pedig állítólag az egekbe szökött az ára.

A Doha közelében felhúzott 1000 darab minimalista, fehér sátorról készült videó kedden kezdett terjedni a Twitteren. A felvételen jól látszik, hogy a meglehetősen puritán sátornak nincs zárható ajtaja, a szűk területen pedig csupán két egyszemélyes ágy és egy apró éjjeliszekrény várja az ideiglenes lakókat. Mindezért állítólag éjszakánként nagyjából 200 dollárt (80 ezer forint) kérnek a szervezők – írja a lap.

(Fotó: Twitter.com)

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.