Katar 2022 - Mané kihagy pár meccset a szenegáli válogatottban

Sadio Mané nem épül fel sérüléséből a katari labdarúgó-világbajnokság elejére, így több mérkőzésen sem számolhat vele Aliou Cisse szövetségi kapitány.

2022. november 15., 18:11

Szerző:

A Bayern Münchent erősítő támadóról a szenegáli szövetség elnökségének egyik tagja, Abdoulaye Sow árulta el kedden, hogy lábsérülése miatt a vasárnap kezdődő torna rajtjára nem lesz bevethető állapotban.

„Az első mérkőzéseinken nélküle kell játszanunk és nélküle kell nyernünk, de van rajta kívül 25 másik játékosunk. Senki sem szerette volna, hogy így alakuljanak a dolgok, de sajnos ez megtörtént” – mondta Sow, aki nem árulta el, hogy pontosan hány mérkőzésen nem lehet ott biztosan a válogatott legjobbja.

A 30 éves támadót múlt kedden, a Bayern Werder Bremen elleni német bajnokiján kellett lecserélni mindössze 20 perc után, miután egy párharcban rúgást kapott a sípcsontjára. Az eset után nem sokkal Dino Toppmöller, a bajorok másodedzője úgy nyilatkozott, hogy a sérülés nem komoly, ugyanakkor másnap a L'Equipe című francia sportnapilap ennek ellenkezőjéről írt, hozzátéve, hogy Mané nem fog játszani a világbajnokságon.

Ezek után múlt pénteken Aliou Cisse bejelentette, hogy sztárcsatára is szerepel a vb-re utazó keretben, miután a szövetség orvosa megvizsgálta a futballistát és azt állapította meg, hogy nem kell műteni.
Szenegál jövő hétfőn Hollandia kezdi meg szereplését a világbajnokságon, majd négy nap múlva a házigazda katariakkal csap össze, harmadik, egyben utolsó csoportmeccsét pedig Ecuador ellen vívja november 29-én.

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.