Dúl a belháború a zuglói önkormányzatban: az MSZP és a DK egymásnak üzenget

A kerületben vége szakadt az önkormányzati összefogásnak. Horváth Csaba polgármester nagyon ragaszkodik a kerületi vagyonkezelőbe szánt emberéhez, a DK és a Momentum azonban nem támogatják őt.

2022. július 8., 14:40

Szerző:

Üzengetésbe fullad a zuglói kerületvezetés és a Demokratikus Koalíció, valamint a Momentum önkormányzati képviselőinek nézeteltrérése – írja a 444.hu. Az összetűzés abból robbant ki, hogy Horváth Csaba kerületvezető új embert keresett a zuglói vagyonkezelő élére Tóth Csaba volt MSZP-s képviselő emeberének helyére.

A kerületi pártok azonban hiába vontak be a castingba még egy fejvadász céget is, öt lehetséges kinevezett közül a szerdai határidőre kiválasztott személyről a polgármester kijelentette, nem nevezi ki, inkább javasol helyette egy másikat. A DK és a Momentum erre módosítóval jelentkezett, mire Horváth a teljes keddi testületi ülés napirendjét módosította, és közölte, még több embert kell meghallgatni.

Módosítójuk egyszerű lesöprése miatt viszont a DK és a Momentum képviselői a keddi ülésről kivonultak. Az akcióra Horváth Csaba Facebookon úgy reagált, „nem megsértődni kell, hanem dolgozni”, majd kifejtették, az erőszakpolitizálást a két párt összekeveri a koalíciós politizálással.

A helyi DK nem maradt adós a válasszal, ebben azt írták, „Horváth Csaba ma ismételten bebizonyította, hogy a zuglói emberek érdeke helyett a már nem közszereplő Tóth Csaba érdeke a fontosabb. Reméljük, hogy ezzel a lépésével nem a zuglói koalíció felbontása a célja.”

Várnai László helyi független képviselő blogján egyenesen úgy értékelte a belháborút, az a kerületet kormányzó koalíció végét is jelentheti egyben, még ha lassú folyamatról is van szó.

(Kiemelt kép: Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülése előtt a Városházán 2020. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.