Zúg a hazaárulók a debreceni közmeghallgatáson

Újabb, paprikás hangulatú közmeghallgatást tartottak Debrecenben a tervezett kínai akkumulátorgyár ügyében.

2023. január 20., 14:33

Szerző:

Kaotikus közmeghallgatás zajlik Debrecenben, ahol a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) gyárnyitása ügyében tartanak közmeghallgatást – írja a Magyar Hang helyszíni tudósítója. Mint írja: még el sem kezdődött a fórum, máris heves vita alakult ki az ellenzők és a támogatók között. Jelen vannak egyébként a kínai CATL gyár képviselői is. A fórum közben derült ki azonban, hogy nem szerveztek nekik tolmácsot, így nincs, aki fordítson nekik – írja a lap. 

Az első percben ordibálásba és fújolásba fulladt a debreceni CATL akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyeztetéséről szóló közmeghallgatás – írja a Telex. Az eseményen Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei főispán és Dr. Hajduné Dr. Kovács Mária Mónika, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának vezetője próbálták meg bemutatni a környezetvédelmi engedélyeztetés menetét, de a résztvevők néhány percenként fújolással, bekiabálással szakították meg őket,

a főispánt többször is lehazaárulózták.

A Telex videóján látszik, ahogy elszabadulnak az indulatok:

(Kiemelt képünk: Közmeghallgatás Debrecenben a kínai CATL tervezett akkumulátorgyáráról. Fotó: LMP Facebook)

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.