80 millióért vesz NER-zongorát a kormány a hatmilliárdos brüsszeli rezidenciájába

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyszereplős, tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki július 24-én egy már kiszemelt konkrét hangszer, egy Bogányi luxuszongora beszerzésére.

2023. július 27., 08:17

Szerző:

A hangszert Brüsszelben használják majd. Abban az impozáns, 2300 négyzetméteres, műemlék jellegű belvárosi palotában, amelyet 2021-ben 3,5 milliárd forintért (10 millió euró) vásárolta az állam, és éppen felújítja – írja a hvg.hu.

A patinás brüsszeli sugárút, a Rue de la Loi 9. szám alatti palota rekonstrukciója 2,1 milliárd forintba (5,6 millió euró) kerül.

„Magyarország egységes, pozitív külföldi megítélésének és megjelenítésének, valamint az egységes országmárka kialakításához és az országkép formáláshoz is elengedhetetlenül szükséges a megfelelő minőségű és gyártmányú hangszer beszerzése (...) és  „kizárólag a magyar gyártású Bogányi-zongora volt az, amely mind technikailag, mind hangzásvilágában és esztétikailag is ki tudja elégíteni a támasztott követelményeket” – indokolta a hangszer-beszerzést a minisztérium.

A Bogányi-zongorákat nagyon kedvelheti a kormány, mert korábban már vásárolt tíz darabot az eddig összesen 22 példányban gyártott hangszerből – teszi hozzá a portál.

(Kiemelt kép: Bogányi Gergely a saját fejlesztésű zongorájával. Forrás: boganyigergely.hu)

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.