Az atlétikai vb szervezői nem értik, mi baj van azzal, ha a kabalafigurájuk botrányosan viselkedik élőben

Németh Balázs vezérigazgató szerint Youhuu viselkedését csak azok kifogásolják, akik nem támogatják a vb-t.

2023. augusztus 7., 11:41

Szerző:

Youhuu, a budapesti atlétikai vb kabalaállata élő adásban imitálta, hogy megpaskolja Rubint Réka fenekét, egy másik alkalommal pedig fenéken rúgta az ATV műsorvezetőjét, de arra is volt példa, hogy berohant egy sportmérkőzésre, ahol a biztonságiaknak kellett őt kivezetni – írja a hvg.hu.

Youhuu viselkedésével a lap megkereste az atlétikai vb-t szervező céget, arra voltak kíváncsiak, hogy szerintük elfogadható viselkedés-e az, ha egy kabalafigura nők fenekét paskolja, műsorvezetőt rugdal meg, vagy beront egy meccsre. Megkérdeztük azt is, a kabala viselkedése milyen fényt vet vb-re.

Meglepő választ kaptak:

Az atlétikai vb-t szervező és lebonyolító Budapest 2023 vezérigazgatója, Németh Balázs szerint ugyanis közel sem problémás a figura viselkedése.

„Youhuu két nap alatt meghódította Magyarországot, ahol csak járt, jókedvet és örömöt csempészett az emberek napjába, viselkedése pedig csak azok szerint kifogásolható, akik nem támogatják az atlétikai világbajnokságot.

A világ legprofibb kabalája rejtőzik a jelmez alatt, tökéletesen tudja a dolgát, és úgy járt el, ahogy el kell járnia. Akárhova vittük, mindenhol pozitív fogadtatása volt.

A magyarok látják, hogy az atlétikai világbajnokság nemzeti ügy, az összefogás napról napra erősebb, és egyre többen látják be, hogy közös érdekünk az atlétikai vb megrendezése, mivel komoly hatása lehet hazánk gazdaságára és a turizmusra" 

– írta válaszában a vezérigazgató.

(Kiemelt képünkön: Youhuu, a rackajuh, a budapesti atlétikai világbajnokság kabalafigurája, Fotó: Nemzeti Atlétikai Központ Facebook oldala)

 

Elutasította a Vállalkozásfejlesztési Bizottság Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. A bizottságban kétharmados többségben vannak a fideszesek.