Vörömarty, áltanálos – arcpirító hibával rakták fel az iskola névtábláját

Zalában hemzsegnek az „áltanálos” iskolák, szeptember óta nem sikerült elérni, hogy lecseréljék az elrontott névtáblákat.

2024. március 3., 13:44

Szerző:

Két durva hibával tették ki a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Vörösmarty Mihály Tagintézménye névtábláját – szúrta ki Magyar Bálint. Az énekes-színész – aki 1977-ben a zalai városban született – egy Facebook-posztban közölt egy fényképet, amin az látszik, hogy a táblán lévő feliratban az általános szóban betűcsere történt, Vörösmarty nevéből pedig kimaradt egy betű.

„Ki az a Vörömarty? Moriarty rokona a Sherlock Holmes-ból? És ez így kint van egy közintézmény falán? Ennyire kell sietni lenyúlás közben?”

– bosszankodott a színész a közösségi oldalán.

Később kiegészített a posztját azzal: „megkaptam, hogy »uszítóhátbatámadótiszteletlen« vagyok, mert ki mertem tenni ezt a posztot. Továbbra is azt gondolom, hogy aki ezt így kiengedi tenni több intézmény falára és egy »bocs, elb…tam« sem hangzik el részéről, az hátbatámadja saját magát.”

Az intézmény vezetője is reagált az elbaltázott iskolatábláról szóló posztra

A nyilvánosságra hozott felvételre reagálva Árkovicsné Pezzetta Claudia, az intézmény vezetője egy Facebook-posztban adott magyarázatot a történtekre, amit a Telex szúrt ki: „A Facebookon közzétettek egy képet a Lenti Általános Iskola és Gimnázium hibás névtáblájáról. A táblákon az elírást a felrakáskor észleltük. A gyártót azonnal értesítettem minderről, kértem a javítást, illetve az új névtáblák legyártását. A cég képviselője rövid határidővel ígéretet tett a hiba javítására, ígéretének azonban nem tett eleget. Az eset óta hetente e-mailben sürgettem az újragyártást, mert telefonon egyáltalán nem elérhetőek. Utolsó levelemben a fogyasztóvédelem bevonását is kilátásba helyeztem. A táblák cseréje tehát folyamatban van.”

Ráadásul nem csak egy „áltanálos” iskola van a körzetben

A Telex egyik olvasója a cikkük megjelenése után jelezte, nem csak a „vörömartysok” járhattak rosszul, több iskola is „áltanálos” lett a névtábláján, például a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Arany János Tagintézménye:

 Bár ebben az esetben legalább Arany Jánost megkímélték. A Telex olvasója azt írta, szeptemberben vontak össze három intézményt (a gimnáziumot a két általános iskolával), azóta lehetnek kint a hibás táblák.

A színész egy újabb posztjában arról is beszámol, hogy a táblákat azóta levették.

(Kiemelt képünk: Lenti Általános Iskola és Gimnázium Vörösmarty Mihály Tagintézménye hibás névtáblája. Fotó: Magyar Bálint hivatalos Facebook oldala)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.