Vona Gábor a háttérbe vonul, csak a tanácsaival segíti a Jobbikot, de még visszatérhet

2018. április 12., 12:32

Szerző:

Nem választott elnökjelöltet tegnap a Jobbik választmánya. Volner János szerint több név is felmerült, aki alkalmas a feladatra, de még el kell dönteniük, vállalják-e a megméretést – írja a hirtv.hu.

A párt alelnöke megerősítette, hogy a választás éjjelén lemondott Vona Gábor a háttérből, tanácsadóként tevékenykedik, de nem zárta ki, hogy később még visszatér. Volner János szerint el kell érni a szavazatok újraszámlálását. „Megnyugtató megoldást kell keríteni, és az egyetlen megnyugtató megoldás az, ha megtörténik az újraszámlálás, és ebben az ügyben tisztán látunk" – mondta Volner.

Bizonyos jelek arra utalnak, hogy a magát mellőzöttnek érző Toroczkai László is szívesen élére állna a pártnak. Esélyeit ronthatja viszont, hogy Mirkóczki Ádám szóvivő ma tudatta: a választmány a néppártosodás útján maradna. Ebbe a rámába egy másik lehetséges befutónak tartott prominens, Sneider Tamás kétségtelenül jobban beleillene.

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.