Miért nem vették még őrizetbe Völner Pált?

A Főügyészség nem hajlandó elárulni.

2022. január 4., 16:07

Szerző:

Többszöri érdeklődésre sem mondta meg a Központi Nyomozó Főügyészség a Népszavának, hogy miért hagyták szabadlábon a korrupciós botrányba keveredett Völner Pált. 

Bár Völner a gyanú szerint rendszeresen fogadott el kenőpénzt a végrehajtói kar elnökétől, Schadl Györgytől, az ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészség egyelőre nem tett mást, mint gyanúsítottként kihallgatta őt. Ez december közepén történt. A letartóztatását viszont nem kezdeményezték, így a fideszes Völner, az igazságügyi tárca volt miniszterhelyettese ugyanúgy bejárhat a Parlamentbe szavazni, felszólalhat, és akár törvényalkotásban is részt vehet. 

Viszont a Schadlt megvesztegető végrehajtók már őrizetben vannak. Ők a gyanú szerint összesen közel 900 millió forintot fizettek Schadl Györgynek, a kar elnökének a kinevezésükért. 

(Kiemelt képünk: Varga Judit igazságügyi miniszter és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 29-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

18:37

Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.