Összesen több mint 300 millió forintba került az ORFK-nak és a TEK-nek a Putyin-, illetve az Erdogan-látogatás

2019. november 30., 11:48

Szerző:

Több mint 300 millió forintos pluszkiadást jelentett az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) és a Terrorelhárítási Központnak (TEK) Vlagyimir Putyin orosz  és Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti látogatásának biztosítása. Az ORFK-nak a Putyin-látogatás 106, az erdogani vizit 106 millió forintjába került – írja a Népszava a költségeket firtató közérdekű adatigénylése nyomán.

Az orosz elnök miatt a Készenléti Rendőrségnek 50,4 millió, a török elnök látogatásakor 24,9 millió forintot kellett pluszban kiadnia, a TEK munkatársai Vlagyimir Putyin esetében összesen 1780, míg Recep Tayyip Erdogan látogatása miatt 2149 túlórát teljesítettek. Ez a két feladat 18,7 millió forint többletkiadással járt, 

a két elnöki vizit összesen 301,3 millió forintjába került a TEK-nek és az ORFK-nak.

Az pénteken már kiderült, hogy Recep Tayyip Erdogan látogatása valójában 176,5 millióba, a tegnapig ismert összeg két és félszeresébe került a rendőrségnek. 

2024. április 29., 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

2024. április 29., 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

2024. április 29., 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

2024. április 29., 13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.