Pikó András vizsgálatot indít a józsefvárosi önkormányzat szabadságkiadási gyakorlatáról

2019. november 29., 08:20

Szerző:

Óriási vita alakult ki a a józsefvárosi közgyűlésben, ahol a korábbi polgármester, Sára Botond és más városvezetők szabadságmegváltásának ügyét vizsgálták volna. A döntést végül elnapolták a döntést. Sára Botond három havi szabadságát váltotta volna pénzre. Pikó András levette az előterjesztést a napirendről, és vizsgálatot ígért a hivatalban az elmúlt évek szabadságkiadási gyakorlatáról – írja az atv.hu.

A lap megjegyezte, hogy hasonló igényekkel lépett fel egyébként többek között Ferencváros, Erzsébetváros, Érd vagy Szombathely volt polgármestere is.

– Szint alatti meg pitiáner, ez a véleményem róla. Nem illik ilyet csinálni, nem szoktak ilyet csinálni. Tehát kultúrkörökben nincs ilyen

– mondta Juharos Róbert, a Fidesz önkormányzati képviselője.

Pikó András közölte, hogy egy munkavállaló nem kaphatna pénzt az összegyűjtött és ki nem vett szabadságért. Úgy véli, annak sincs nyoma az önkormányzatnál, hogy szabályosan jártak-e el a korábbi vezetők.

– Nem vitatom, lehetséges, hogy a jog szerint ez jár. Egy valamit vitatok, hogy ez igazságtalan, és hogy nem a szabályok szerint intézték

– tette hozzá.

Fotó: Facebook

A párbeszédes alpolgármester azt javasolta, hogy kérjék fel az érintetteket, ajánlják fel az összeget egy alapba.

– A szabadságmegváltásról mondjanak le azért, hogy azt a józsefvárosi köznevelési, szociális és egészségügyi intézmények év végi jutalmazásának érdekében használhassa fel az önkormányzat

– tanácsolta Erőss Gábor.

Pikó András időt kért, majd javasolta, hogy vegyék le a napirendről az előterjesztést. A polgármester közölte, hogy vizsgálatot indít a hivatalban az elmúlt évek szabadságkiadási gyakorlatáról, és december 19-én újból a közgyűlés elé hozza az ügyet szavazásra.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.