Visegrádon tartják a kardiológusok világversenyét

A világ legjobb kardiológusai versenyeznek Visegrádon június 9-én és 10-én. Az egyedülálló kardiológiai-elektrofiziológiai megmérettetésre 45 országból 170 résztvevő érkezik. A versenyzők – a világ legjobb kardiológusai – saját eseteik ismertetésén keresztül mutatják be tudásukat és kreativitásukat. „Hidat építünk országok és kontinensek között és segítjük az orvoslás hatékonyságát” – ez a világrendezvény szlogenje.

2022. június 8., 10:23

Szerző:

A már negyedik alkalommal meghirdetett kardiológusok világversenyén a legjobb specialisták bemutathatják a saját kreatív megoldásaikat, komplikált eseteiket és tapasztalataikkal – írták közleményükben.

A kétnapos rendezvény során a tudás, a tapasztalat és az innováció egy közös nemzetközi platformon találkozik. A legjobbakat Visegrádon is – ahogy eddig az elmúlt négy évben minden más helyszínen – különféle díjakkal jutalmazza a zsűri. 

Dr. Gellér László professzor, a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika elektrofiziológiai részlegének vezetője, a Magyar Kardiológusok Társaságának leendő elnöke szerint az eddigi eredmények, illetve az a tény, hogy mi adunk otthont egy ilyen nagyszabású rendezvénynek hűen tükrözi, hogy hazánkban a kardiológiai ellátás valóban a világ élvonalában van.

„A kezdeményezés Kínából indult, az ottani pacemaker szakemberektől, majd a legutóbbi bécsi EHRA (European HeartRhythm Association - Európai Szívritmus Társaság) kongresszuson vetettük föl, hogy legyen egy ilyen jellegű nemzetközi megmérettetés itt, Európában is. Magyarország a kardiológia minden területén, így az egymillió főre jutó pacemaker beültetések számával is Európa élvonalába került” – fogalmazott Gellér professzor.

A rendezvény célja egyrészt a szakmával, másrészt a laikusokkal is megismertetni ezt a hagyományokkal rendelkező kezdeményezést, amely összehozza a világ szaktekintélyeit.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ukrajna és Moldova mellett Grúziának is meg kellett volna kapnia az európai uniós tagjelölti státuszt, ennek elmaradása megmagyarázhatatlan, érthetetlen és Európa szempontjából is káros – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Tbilisziben.