Viharos széllökések űzik el a forróságot szerda este

Mutatjuk milyen időjárásra számíthatunk a nap további részében. 

2022. június 29., 18:31

Szerző:

Napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel, azonban a Dunántúl nyugati részein erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott az esti, késő esti órákban záporok, zivatarok is kialakulhatnak, a nyugati határvidéken akár hevesebb zivatarok sem zárhatók ki. A délkeleti szél szerda estétől fokozatosan mérséklődik, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 33 és 39 fok között várható.

(Kiemelt képünk: Felfújható kerti medencében hűsíti magát egy férfi a hőségben Rákospalotán 2021. június 19-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Az ukrán-magyar határszakaszon 6499-en léptek be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8844-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.