Vezetés közben sokkolták Szakács Lászlót azzal, hogy visszavonják a jelöltségét

Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről is ugyanakkor döntött az MSZP elnöksége.

2021. június 16., 22:22

Szerző:

Épp Komlóra tartott az autópályán Szakács László, amikor Tóth Bertalan, az MSZP elnöke felhívta és közölte vele: a párt elnöksége úgy döntött, mégsem indítja jelöltként az ellenzéki előválasztáson. A politikus, aki korábban az MSZP elnökhelyettes is volt, azt mondta, meglepetésként érte a döntés, ugyanakkor hozzátette azt, hogy ha a DK és a Jobbik támogatja, akkor kész elindulni az előválasztáson. Erről korábban a Szabad Pécsnek is beszélt.

Szakács László azt atv.hu-nak kijelentette azt is: továbbra is az MSZP tagja, és visszahívásáig meg sem fordult a fejében, hogy más párt frakciójába üljön esetleges győzelme esetén. Mint fogalmazott, minden ellenzéki politikusnak meg kell tennie mindent Hoppál Péter fideszes jelölt legyőzése érdekében. ​Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő Pécs és Komló környékén, Baranya megye 2. számú választókerületében lett volna előválasztási jelölt a szocialisták színeiben.

Az MSZP elnöksége egyébként ma két ügyben hozott egyhangú határozatot. Egyrészt, mint azt korábban megírtuk, Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről döntöttek. Az MSZP országgyűlési képviselője korábban már bejelentette, hogy győzelem esetén DK frakciójába ül be. A másik, mint utóbb kiderült, Szakács László jelöltségének visszavonása volt. 

(Kiemelt kép: Szakács László MSZP-s képviselő felszólal a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 29-én., MTI / Balogh Zoltán)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.